μουσική

Ludovico Einaudi - Nuvole BiancheΜεταφρασμένο από τα ιταλικά, Nuvole Bianche σημαίνει λευκά σύννεφα. Απλώς απολαύστε το πιάνο, καθώς τα πλήκτρα αγγίζονται όσο χρειάζεται για να δημιουργήσουν αυτήν τη υπέροχη για τα αυτιά μας μουσική....  
  Ο  Ludovico Einaudi είναι Ιταλός, συνθέτης σύγχρονης μουσικής και ταλαντούχος πιανίστας. Μυημένος από μικρός στη μουσική του πιάνο, αρχίζει σύντομα τα μουσικά του μαθήματα στο Μιλάνο, σε σχολή που φημίζεται για το πλήθος σπουδαίων Ιταλών μουσικών που ανέδειξε. Ο ίδιος αφοσιώθηκε αργά στο πιάνο, αφού νωρίτερα ασχολήθηκε με μουσική dance και multimedia. 
 Ο συνθέτης χαρακτηρίζει το είδος της μουσικής του ατμοσφαιρική, ήσυχη και οπτική. Πετυχαίνει να εντάξει το κάθε μουσικό του κομμάτι σε ένα περιβάλλον, στοχαστική και ενδοσκοπική, παρατηρητική και συχνά αισθησιακή, με μινιμαλιστική διάθεση. Σε πολλά κομμάτια του βρίσκουμε σύγχρονη ποπ, που συμβαδίζει με την παραδοσιακή και τη φολκ, συχνά γίνονται ένα. 
  Ο Einaudi έχει ντύσει πολλές κινηματογραφικές παραγωγές με μουσική του, όπως το Doctor Zhivago, και πλήθος ιταλικών κινηματογραφικών παραγωγών, κάποιες από τις οποίες διακρίθηκαν για τη μουσική τους. 
  Για το μινιμαλισμό στη μουσική του, ο ίδιος το χαρακτηρίζει ως κομψότητα και ειλικρίνεια, χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα κομμάτια του. 
  Η προσωπική του ιστοσελίδα, όπου μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν κάποια έργα του: http://www.ludovicoeinaudi.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εργασία στο μάθημα ΝΕΦ 206

Η διαδρομή του Αγίου Ιακώβου της Κομποστέλα

ΛΕΞΙΚΟ ΑΤΑΚΩΝ

Η "Ρόζα" και το ιστορικό - ιδεολογικό της υπόβαθρο

Σουηδία: βίωμα ενότητας υπό το ορθόδοξο πρίσμα

Εσπερία Θεσσαλονίκη – πολιτιστικές διαδρομές (Α΄μέρος)

κινηματογράφος-θέατρο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2011