Παπαζογλου Νικος-Κανεις εδω δεν τραγουδα

Ο Νίκος Παπάζογλου γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1948 στη Θεσσαλονίκη απ΄όπου και ξεκίνησε την καριέρα του ενώ "σφράγισε" τη νεοελληνική μουσική σκηνή με τους δίσκους του "Χαράτσι", "Μέσω Νεφών", "Σύνεργα" και άλλους, με τη συμμετοχή του στο δίσκο "Η εκδίκηση της Γυφτιάς", καθώς και με τη συνεργασία του με πολλούς καλλιτέχνες.
Ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του '60 παιρνώντας από τους Olympians και τους Zealot. Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τους Διονύση Σαββόπουλο, Μανώλη Ρασούλη και Νίκο Ξυδάκη. Έγινε ευρέως γνωστός με το δίσκο του Μανώλη Ρασούλη, Η εκδίκηση της γυφτιάς. Από την παραγωγή αυτή του Σαββόπουλου, μαθαίνουμε ότι το παρατσούκλι του ήταν «push-pull», λόγω των τεχνικών του γνώσεων. Χαρακτηριστικό του Παπάζογλου ήταν το κόκκινο φουλάρι που φορούσε στο λαιμό σε όλες του τις εμφανίσεις.
Τραγούδια του τραγούδησαν πολλοί μεγάλοι Έλληνες τραγουδιστές και επίσης στήριξε αρκετούς στα πρώτα τους βήματα μέσα από το στούντιό του. Ο Παπάζογλου πέθανε από καρκίνο στις 17 Απριλίου 2011, λίγο καιρό μετά τον θάνατο του συνεργάτη του Μανώλη Ρασούλη.

http://www.youtube.com/watch?v=MRgyJiMQzqY&feature=player_embedded

Δισκογραφία
Η εκδίκηση της γυφτιάς (1978)
Χαράτσι (1984)
Μέσω Νεφών (1986)
Σύνεργα (1990)
Επιτόπιος ηχογράφησις στο θέατρο του Λυκαβηττού (1991)
Όταν κινδυνεύεις παίξε την πουρούδα (1995)
Μά'ισσα Σελήνη (2005)

Τεράστιο κενό, αναντικατάστατο, αφήνει η απουσία του. Όμως η σφραγίδα του έργου-ζωής του χάραξε για πάντα το dna όλων εκείνων που συνθέτουν το όνομα Ελλάδα. Καλό ταξίδι Νίκο.

Σχόλια

  1. o,ti kai na poume einai ligo...:/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ λίγο είναι... γι'αυτό μπορούμε να αρκεστούμε στα τραγούδια του και στη μοναδική φωνή του για να μας ταξιδέψει στο χορό των αγγέλων στον Παράδεισο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εργασία στο μάθημα ΝΕΦ 206

Η διαδρομή του Αγίου Ιακώβου της Κομποστέλα

ΛΕΞΙΚΟ ΑΤΑΚΩΝ

Η "Ρόζα" και το ιστορικό - ιδεολογικό της υπόβαθρο

Σουηδία: βίωμα ενότητας υπό το ορθόδοξο πρίσμα

Εσπερία Θεσσαλονίκη – πολιτιστικές διαδρομές (Α΄μέρος)

κινηματογράφος-θέατρο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2011